Gunaras Gyógyfürdő

A Tolna – Somogy – Baranya megyék által alkotott dél- dunántúli régió mintegy mértani középpontjában helyezkedik el a dombóvári kistérség. A kistérség központja Dombóvár. Amelytől 5 kilométerre található. Dél-Dunántúl egyik legdinamikusabban fejlődő, regionális minősítésű gyógyfürdője. A fürdő két nagyobb egységre osztható: az egyik a szezonálisan üzemelő strandfürdő, a másik az egész évben üzemelő fedett gyógyfürdő és a hozzá kapcsolódó gyógyászati részleg. A fedett fürdőben kapnak helyet wellness szolgáltatásaink is.A gyógyfürdő egész évben nyitva tart. Hétfőtől péntekig munkanapokon: 8.00 – 19.00 h. Szombat – vasárnap és ünnepnapokon: 9.00 – 19.00 h.


Mecsextrém Park

A Mecsextrém Park a 66-os út Komló irányában található Árpád-tetőn, Pécstől pár kilométerre. Extrém sport lehetőségekkel és sokrétű szabadidős programokkal várja kedves látogatóit. A park lehetőséget biztosít családok és baráti társaságok, illetve csoportok számára, hogy napjukat érdekesen, a megszokottól eltérően, barátságos, családbarát és igényes környezetben tölthessék el. Ideális helyszín csapatépítő tréningeknek is.

A Mecsextrém Park területén látogatók számára igénybe vehető: étterem és az attrakciók kipróbálása után shoppunkban lehetőség nyílik ajándéktárgyak vásárlására, melyek gazdagítják élménytárunkat.

mecsextrém

Játékok
Erdei bob, alpesikötélpark, odú-tanoda, kéttornyú kötélpiramis, Go-kart, Tiroli csúszópálya, Mászó fal, Kalandvár, Mozgássérülteknek Ugráló asztalok, Lövészet, Rodeó bika, X-Jump.


Gyulaj Zrt. – Annafürdő és a gyulaji birtok

A Tamási – Gyulaj közt elterülő dámvad rezervátum közepén helyezkedik el két vadászház. Pár percnyi sétára található két horgásztó, melyeket körbe járva szinte biztosan találkozhatunk az erdő első számú és szépségű vadjával, a dámszarvassal. Kerékpár kölcsönzésével az erdő bejárható a kiépített úton.

Annafürdő a Tolnai-hegyhát déli részén, az egykori Apponyi grófok kedvelt üdülőhelyén, Lengyel község szélén helyezkedik el, lélegzetelállító erdei környezetben. A közel 100 hektáros arborétumon, öreg bükkfák tövében ered az Annaforrás, mely a Kőris-völgyi patakot és a tavak természetes vízháztartását biztosítja. A forrás körüli régi házak valamint a gazdasági épületek felújításával és a parkerdő közjólétre való berendezésével ökoturisztikai fejlesztések sora valósult meg a közelmúltban. Ennek tükrében jöhetett létre a Turisztikai és Természetismereti Központ, mely hamar a turisták és a kiránduló csoportok kedvelt úti céljává vált. A parkerdőben horgászati és csónakázási lehetőség, biciklikölcsönzés, vadaspark, tanösvények, szabadtéri kemence, grillező – és tűzrakó hely, kilátó, erdei pihenők, erdei büfé, interaktív játszva-oktató eszközök nyújtanak lehetőséget szabadidő hasznos eltöltését. Lehetőség van képzett túravezetők társaságában természetismereti és kulturális túrákra, kézműves foglalkozásokra, lovas programokra, játékos vetélkedőkre is. Az akadálymentes épületek renoválása környezetbarát módon történt, így az oda látogatók a napkollektorok, napelemek, szélerőgép, szürkevíz használatát is megismerhetik működésük közben. Legnépszerűbb program a turisták körében a közeli Szentkúti kunyhó-Ökoház megtekintése bicikli túra keretében, kemencés kenyérsütéssel egybekötve.


Bikali élménybirtok:

Az Élménybirtok egész évben nyitva tart a látogatók előtt. A reggeltől estig tartó időutazás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja az igényének megfelelő szórakozást.

A tematikus élményparkok világszerte egy-egy témakört – mint például történelmi kor, mesék, különféle játékok – elevenítenek meg, kor- és történethű környezetet kialakítva egy nagy kiterjedésű zárt területen. Sokak szerint hasonlít ez a vidámparkokhoz, melyben némileg van igazság. Viszont az élményparkok általában többet jelentenek, és többet nyújtanak a látogatóknak, mint a hagyományos értelmezésben használt vidámparkok. Magyarországon az első tematikus-élményparkként tette fel a térképre Bikalt.

A 7,5 hektáron elterülő élménybirtok 5 nagy területi-egységre osztható: a Mesefalu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helységek kerültek kialakításra.

Mesefalu

 A mesefalu számos kézműves foglalkozást, nem mindennapi időtöltési opciót tartogat a látogatók számára. Mindenkit szeretettel vár a varázsfestő háza egy nem átlagos kiállítással, félelmetes élményekben lehet részünk a boszorkányházban, kézműves foglalkozásokat és fából készült tradicionális játékokat próbálhatunk ki a Zöld Diófa csárdában. Betekintést nyerhetünk a kovácsmester munkájába is, a Kinizsi táborban kardot és íjat ragadhatunk, hogy kipróbáljuk ügyességünket!

bikali élménybirtok

Óváros

Szorosan egymás mellé épült középkori város képét eleveníti fel az Óváros a maga kockaköves utcáival. Betekintést nyerhetünk a pékmester munkájába, a szabóéba, fafaragó és gyöngyfűző műhelyek munkáiba és saját magunk is kipróbálhatunk ezt, azt a korhű eszközök segítségével.

Ha megéheznénk, a fogadóba betérve csillapíthatjuk szomjunk és éhségünk. Az étel fenséges régi idők ízét rakja elénk az asztalra, mindezt középkor környezeti elemeivel.

Madaras színpad

A mesefalu után a színpadon nem mindennapi bemutatók kerülnek a nézőközönség elé. Középkori életet megelevenítő eladáson át a fegyver bemutatókon túl solymászelőadás ékesíti a palettát.

Lovagi küzdőtér

Az egyik leglátványosabb szektora az Élménybirtoknak a lovagi küzdőtér, ahol a vendégek előtt lovagi játékok elevenednek meg. Nem mindennapi látványt nyújt egy korabeli csatajelenet vagy egy ügyességi bemutató.

Főtér

A Főtér az Élménybirtok szíve. Hangos és nyüzsgő tér nem csak az miatt fontos, mert az Óvárosból ezen keresztül lehet eljutni a lovagi tornák helyszínére, hanem önmagában is szórakoztató és pezsgő, megannyi impressziónak ad otthont.

Lovagterem

A palota díszterme ez a 250 fő befogadására alkalmas terem, ahová a vendégek, csoportok főúri kényelemben érezhetik magukat.

bikali élménybirtok


Tamási fürdő:

Tamási Termálfürdő a megye leglátogatottabb fürdője. A hét hektáros területen számos gyógyhatású medencével és termálvízzel valamint wellness szolgáltatásokkal várja az oda látogatókat.

A testi fogyatékkal élők és mozgás sérült vendégeknek is használható a fürdő, hisz akadálymentesítés még 2011-ben megtörtént.

A fürdőben 15 medence található meg. Például öt gyógyvizes medence, két élménymedence, egy gyermekpancsoló csúszdával, egy szivárványcsúszda, egy hideg vizes csobbanó medence, egy 33 méteres úszómedence és egy 25 méteres fürdőmedence foglal helyet. Ezenfelül különféle wellness szolgáltatás, pezsgőfürdő, szauna világ (finn szaunák, gőzkabin, infra – és aroma szaunák, sóbarlang) és hideg-meleg Kneipp-taposó áll a fürdőzők szolgálatára. Természetesen a masszázsra is van lehetősége a pihenni vágyóknak.

Aktív pihenés

A fürdő területén számos sportolási lehetőség várja az oda érkezőket. Nyáron strandröplabda-páya, strandfocipálya, teniszpálya és ping-pong asztal vehető igénybe. A túrázni vágyóknak is kedvez a környék. A környék kilátója, erdei tanösvénye és kerékpárútja várja az örökmozgókat.

A fürdő minden pénteken és szombaton éjfélig áll a fürdőzők rendelkezésére.

Gyógyvíz

Magas sótartalmú, nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz leginkább ízületi fájdalmak, gerinc – és csípőízületek porckopás kezelésére.


Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény

A Dombóvári Helytörténeti Múzeum, mint a neve is tükrözi, olyan tárgyi és egyéb emlékeket tárol mely Dombóvár város kultúra fejlődési útját hivatott bemutatni. A gyűjtemény már több mint kiállítás, egyrészt számos programnak ad otthon mely valamelyest is kötődik a kultúrához, másrészről pedig a látogatok, aktívan szerves részévé válhatnak a kiállításon különböző interaktív eszközök segítségével.


Szigeterdő

A Szigeterdő természetvédelmi terület és park is egyben, Dombóvár ékkövének tekintendő. Egykor a park területét mocsár borította.  Madártanilag is érdekes parkban a fák átlagéletkora 70 és 100 év közé tetetendők. A szigeterdőben található lakótorony egy középkori feltárt és helyreállított épület. A dombóvári ipartörténeti kiállítás és a bélyegtégla-gyűjtemény itt kapott helyet bemutatásra, valamint az első felelős magyar kormány tagjait ábrázoló szoborcsoport történetét bemutató kiállítás is itt tekinthető meg.

A szigeterdőben található az országos jelentőségű Kossuth-szoborcsoport, mely egykor Budapesten az Országház épülete mellett állt. A Horvay János által alkotott szoborcsoport az egyetlen kompozíció hazánkban, mely együtt ábrázolja a Batthyány vezette Első Felelős Magyar Kormány tagjait. A budapesti Kossuth téren 1927-ben avatták fel a monumentális alkotást. 1951-ben elbontották és feldarabolták a kompozíciót, mivel az akkori rendszer kultúrpolitikásai az emlékművet nem találták túl lelkesítőnek, a rendszer szelleméhez illőnek. Hosszú hányattatás után került az alkotás Dombóvárra. A szoborcsoport részletes történetét a Szigetredőben feltárt és újjáépített középkori lakótorony második szintjén tekinthetik meg, az első szinten pedig a dombóvári származású Majoros keramikus művészházaspár kiállítása várja az idelátogatót.


Gólyavár

A Kapos folyó egykori árterén álló kiemelkedő terület valamikor egy kis szigetecske volt. A 6 méterrel a kiemelkedő terület kb. 70×105 méter nagyságú.

Az egykori várból mára már csak két magasabb és több kisebb falmaradvány látszik. Jelenleg egy tanya található a terület déli részén, a többi része arányosan legelő és szántó váltogatja. Először 1310-ben említik meg Dombót egy középkori oklevélben. A bírtok viszonylag sokszor cserélt gazdát. 1316-ban került királyi kézre előtte Kőszegi Henrik fiáé, Jánosé volt. A királyi kézből Csák Péter és Csák Istváné lett. Tőlük került a rokonságban álló Dombai családhoz és ők birtokolták a 16. századig. 1547 elején kerülhetett török kézre. A török száműztével, 1686-ban szabadult fel és 1702-es rendelet alapján a vár falait felrobbantották. Ezt követően 1720-ban mint elpusztult várként említik. A végső pusztulás a 18. század közepén kezdődött meg. Esterházy család új magtárához kellett az építő anyag és a vár anyagát is felhasználták. A megmaradt falcsonkok állagmegóvását Gere László vezetésével 2006-ban végezték el.

Fekete István Múzeum

A dombóvári „Fekete István” Múzeumot 1995. június 24-én Földi Bodó Imre , agrármérnök és helytörténész alapította illetve nyitotta meg az érdeklődők számára .

A tulajdonos mintegy 18 évig levelezett az író özvegyével aki számos dokumentumot adott át a gyűjtőnek. A múzeumban két terem található . A magyar író fia, ifj. Fekete István a hagyaték egy részét szétosztotta Gölle, Ajka és Dombóvár múzeumai között. Az író özvegyének halála után Dombóvárra került számos hagyatéka az írónak.

Az író egy rajongó gyűjteményét a dombóvári „Fekete István” Múzeumra hagyta. Egy volt budapesti lakos, Csermely Ottóné  végrendelete folytán került Dombóvárra Fekete István-gyűjteménye. A hagyaték tartalmazza az író 170 darabból álló levelét is, melyet Csermely Ottónénak írt 1962-1970 között.

Farkas Pál szekszárdi szobrászművész kétkezi munkája a múzeum előtti kertben található Fekete István mellszobor. Ugyancsak itt került elhelyezésre 2000. április 7-én Bocz János, író 100. születésének évfordulójára helyi fafaragó-művész életfája.

fekete istván múzeum

A tulajdonos, F. Bodó Imre támogatói által is szponzorált kiadványok értékesítéséből tartja fenn a múzeumot ezért a múzeum megtekintése díjtalan.

Egy olyan magyar írónak állít emléket a gyűjtemény, aki haláláig hű maradt szülőföldjéhez. Szerette a hazájában élő embereket illetve gyermek kora óta tisztelte az otthonát körül fogó természetet. Közben az író soha nem vesztette el a hitét és ezzel a hittel támogatta élete során a szépet és a jót.


FELSZERELTSÉG, SZOLGÁLTATÁSOK

Finn szauna
Gyors WIFI
Kiváló magyaros étterem
Rendezvényterem
Ingyenes parkolás
24 órás recepció

Napi takarítás igény esetén
Háziállatok behozható felár ellenében
VISA, MASTERCARD
SZÉP Kártya
Mosoda felár ellenében
Vasalás felár ellenében

Finn szauna
Gyors WIFI
Kiváló magyaros étterem
Rendezvényterem
Ingyenes parkolás
24 órás recepció
Napi takarítás igény esetén
Háziállatok behozható felár ellenében
VISA, MASTERCARD
SZÉP Kártya
Mosoda felár ellenében
Vasalás felár ellenében

 


SZOBÁK ÉS ÁRAK


STANDARD szoba 1-2 fő számára

8 400 Ft/éj

+ reggeli: 800 Ft/nap/fő
+ félpanzió: 2900 Ft/nap/fő

APARTMAN 1-4 fő számára

15 000 Ft/éj

+ reggeli: 800 Ft/nap/fő
+ félpanzió: 2900 Ft/nap/fő

LAKOSZTÁLY 1-2 fő számára

13 000 Ft/éj

+ reggeli: 800 Ft/nap/fő
+ félpanzió: 2900 Ft/nap/fő


Kiváló ár-érték arányú szálloda Dombóváron
Szeretnék foglalni! >

Itt találhat bennünket! Elhelyezkedés, megközelíthetőség:

Dombóváron, Dél-Dunántúl földrajzi középpontjában az utak, dombok és erdők találkozásánál, Budapesttől 180 km-re, Siófoktól 65 km-re, Pécstől 45 km-re fekvő történelmi kisváros főterén 19 kétágyas szobával, 2 lakosztállyal és 2 apartmannal, valamint szauna használat lehetőségével várja vendégeit a Hotel Dombóvár. Erkélyes szobáink mindegyikéhez zuhanyzós fürdőszoba tartozik. Szobáink nagy része légkondicionált, folyamatos fejlesztéseinknek és vendégcentrikus hozzáállásunknak köszönhetően napról napra növekszik elégedett visszatérő szállóvendégeink száma! Legyen tagja mielőbb Ön is az elégedett Törzsvendégeinknek, foglaljon szobát nálunk még ma!

Szerződéses kapcsolatban állunk a környék szolgáltató központjaival, így a szabadidő kellemes eltöltésében is segítségére tudunk lenni, változatos programjavaslatokkal és azok megszervezésével, hogy Önnek csak a pihenésre kelljen koncentrálnia.

Dombóváron, Dél-Dunántúl földrajzi középpontjában az utak, dombok és erdők találkozásánál, Budapesttől 180 km-re, Siófoktól 65 km-re, Pécstől 45 km-re fekvő történelmi kisváros főterén 19 kétágyas szobával, 2 lakosztállyal és 2 apartmannal, valamint szauna használat lehetőségével várja vendégeit a Hotel Dombóvár. Erkélyes szobáink mindegyikéhez zuhanyzós fürdőszoba tartozik. Szobáink nagy része légkondicionált, folyamatos fejlesztéseinknek és vendégcentrikus hozzáállásunknak köszönhetően napról napra növekszik elégedett visszatérő szállóvendégeink száma! Legyen tagja mielőbb Ön is az elégedett Törzsvendégeinknek, foglaljon szobát nálunk még ma!

Szerződéses kapcsolatban állunk a környék szolgáltató központjaival, így a szabadidő kellemes eltöltésében is segítségére tudunk lenni, változatos programjavaslatokkal és azok megszervezésével, hogy Önnek csak a pihenésre kelljen koncentrálnia.


VENDÉGEINK ÉRTÉKELÉSEI


VENDÉGEK ÉRTÉKELÉSEI A SZÁLLÁS.HU OLDALON

Szavazok a szállásra >>


FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

Nálunk készpénztől kezdve, bankkártyán át akár SZÉP kártyával is fizethet!Kiváló ár-érték arányú szálloda Dombóváron
Szeretnék foglalni! >